Team Group Inc. Team Group Inc.

Q&A

Home Q&A
24 Aug 2018
Back

DELTA RGB SSD Q & A

  1. How do I know which model of RGB SSD is suitable for my current motherboard?
    Ans: First, please check which type of RGB lighting header is on your motherboard. For example, there are 12V RGB Header / 5V add Header / USB 9pin Header. (Each brand of motherboard may have different name for the header. Please check your motherboard’s specification first) Cross-reference the model and accessories table, then you will be able to choose a suitable DELTA RGB SSD product.


     
  2. Can DELTA RGB SSD (5V) be connected to a 12V RGB Header?
    Ans: Each model can only use its exclusive cable to connect to the specific header on the motherboard. Do not replace it with other cables. The warranty will be void if RGB SSD is damaged due to connecting with other cables. For more information on each model’s corresponding cable accessories and header please refer to the model and accessories table.


     
  3. My motherboard only has a 12V RGB Header, but I really like the mixed color lighting effect, which model should I choose?
    Ans: You can pick the DELTA R RGB SSD (Rainbow). You can immediately enjoy the water flowing lighting with Rainbow mixed color effect when you turn on your PC. However, this product can not control lighting effect through motherboard’s software. Only a single Rainbow lighting effect is built-in. 


     
  4. How can I tell if my motherboard has 5V Add Header or not?
    Ans: You can check the motherboard manufacturer's official website or the technical notes first. In addition, Team Group's official website provides a list of motherboard models with 
    5V Add Headers. (The list of compatible motherboards will be updated irregularly. Please refer to motherboard manufacturer's announcement for related specifications).


     
  5. Will I damage the RGB SSD if I plug in the wrong motherboard header?
    Ans: Yes! If you plug in a incorrect header, it might damage the RGB SSD. The warranty will be void due to improper use.


     
  6. Can I use a 12V to 5V adapter cable?
    Ans: You cannot use a power converter cable because, in addition to the voltage difference of 12V and 5V, the source of the LED control signal is also different, therefore it can’t be transferred using the method of power converter. The RGB SSD will be damaged by trying this method, and the warranty will be void. 


     
  7. If the 5V Add header on the motherboard is occupied by other product, is there any other suggested way to connect? 
    Ans: Please refer to the list with other manufacturers of 5V ARGB control boxes and apply according to what each manufacturer suggested. Please refer to each manufacturer’s manual for lighting control and connecting method. After connection, the operating regulation will according to control box’s specification. Any specification change, please refer to specification information updates of each manufacturer. We will not provide any further notice.
    Brand Name CoolerMaster CoolerMaster SilverStone
    Model Name MFX-ACBN-NNUNN-R1 RE-C10L-RGB-R1 LSB02
    Product Photo CoolerMaster - MFX-ACBN-NNUNN-R1 CoolerMaster - RE-C10L-RGB-R1 SilverStone - LSB02
    12V Header X Suitable for ARGB X
    5V ADD Header Suitable for ARGB X Suitable for ARGB
    Suitable RGB SSD model DELTA RGB SSD (5V) DELTA S RGB SSD (12V) DELTA RGB SSD (5V)
    ※ Please refer to each user manual for the detail usage of the above models. Connection methods are different for each model.

     
  8. If my motherboard is very old, and I don’t want to spend money getting a new one, is there a suitable RGB SSD for upgrading my PC?
    Ans: Please check if your motherboard has USB 9pin Header or not. If the header is available, then we suggest you to choose DELTA R RGB SSD (Rainbow). Connect the USB 9pin Header on the motherboard and turn on the power, then you are ready to enjoy a SSD that has water flowing lighting with Rainbow mixed color effect. However, this product cannot control lighting effect through software. Only a single Rainbow lighting effect is built-in. 


     
  9. How does DELTA RGB SSD synchronize lighting control with the motherboard?
    Ans: Each model of DELTA RGB SSD is corresponding to different RGB / ARGB control signal on the motherboard. Connecting the motherboard and the RGB SSD using the exclusive Cable, and control the lighting effect through the lighting effect software provided by the motherboard manufacturer. The lighting effect from DELTA RGB SSD (5V) / DELTA S RGB SSD (12V) is the result generated by the control software of each motherboard manufacturer.
    Company T-FORCE T-FORCE T-FORCE
    Model DELTA S RGB SSD (12V) DELTA R RGB SSD (Rainbow) DELTA RGB SSD (5V)
    Picture 12v 5v R
    Capacity 250GB / 500GB / 1TB
    Dimation (L)100 x (W)69.9 x (H)9mm
    Flash type 3D TLC
    Cable type 5 pin to USB Micro B USB 9 pin to Micro B 3 & 4 pin Y-cable to Micro B
    Connect to MB 5pin 12V RGB Header USB 9 pin 3 / 4 pin 5V add Header
    MB Connector  12v-1 5v-1 R-1
    Sync with Motherboard  YES N//A YES
    Support Software ASUS - Aura Sync
    GIGABYTE - RGB Fusion
    MSI - Mystic Light Sync
    ASROCK - Polychrome Sync
    N//A ASUS - Aura Sync
    GIGABYTE - RGB Fusion
    MSI - Mystic Light Sync
    ASROCK - Polychrome Sync
    Light Effect A single color change light effects Built-in Rainbow light effect A magnificent mix with water flow light effect


     
  10. What is the difference of lighting effect between each model of DELTA RGB SSD?
    Ans: Currently, DELTA RGB SSD has three series of products, DELTA RGB SSD (5V) / DELTA S RGB SSD (12V) / DELTA R RGB SSD (Rainbow). DELTA RGB SSD (5V) / DELTA R RGB SSD (Rainbow) are using Addressable LED which is able to light up individually and present the water flowing lighting with Rainbow mixed color effect. DELTA S RGB SSD (12V) is using general RGB LED which can present lighting effect with single color change.


     
  11. If I don't want the synchronized lighting effect, and I just want a RGB effect SSD, which model should I choose?
    Ans: We suggest you purchasing DELTA R RGB SSD (Rainbow). Connect the USB 9pin Header on the motherboard and turn on the power, then you are ready to enjoy a SSD that has water flowing lighting with Rainbow mixed color effect.